Un cutremur de 4,9 grade s-a produs, luni după-amiază, în județul Gorj, a anunțat Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Seismul s-a resimțit „foarte, foarte puternic” la nivelul municipiului Târgu Jiu, a confirmat și prefectul de Gorj, Cristina Cilibiu, pe B1 TV.

Potrivit INCDFP, a fost vorba despre un seism mediu, înregistrat la 16:02:16, la o adâncime de 15 kilometri.

Cutremurul s-a produs la 16 km NV de Târgu Jiu, 66 km NE de Drobeta-Turnu Severin, 70 km S de Hunedoara, 84 km S de Deva, 97 km E de Reșița, 99 km V de Râmnicu Vâlcea.

Prefectul județului Gorj a precizat că deocamdată nu au fost raportate „pagube ale clădirilor sau evenimente”.

„Într-adevăr, am avut un nou seism – inițial a apărut peste 5, văd că se tot modifică datele. S-a simțit destul de urât. Până în momentul de față cel puțin, acum câteva minute, când am vorbit la sediul ISU, nu aveam niciun apel pe 112 că s-ar fi înregistrat pagube, dar încă vedem exact care este situația, pentru că a fost de curând și vedem exact care e situația și în școli”, a declarat Cristina Cilibiu.

Totodată, întrebată dacă seismul a fost resimțit puternic la nivelul municipiului Târgu Jiu, prefectul Cristina Cilibiu a adăugat: „Da, foarte, foarte puternic”. (foto: imagine ilustrativă)