În fiecare an, în perioada 7-12 martie, numită și Săptămâna Meseriilor, Liceul Tehnologic Onești organizează evenimente educaționale în  parteneriat cu elevi ai școlilor generale și cu operatorii economici,  prin care se dorește informarea și promovarea meseriilor pentru care se formează elevii în această unitate de învățământ.

De asemenea, pe data de 11 martie, se sărbătorește ZIUA NAȚIONALĂ A MESERIILOR, prin activități interesante, specifice, care se desfășoară în cabinetele și laboratoarele de specialitate din școală și care pun în valoare importanța formării unor muncitori-specialiști în meserii de care este atâta nevoie pe piața muncii, la standardele naționale și europene.

Aceasta a fost și perioada în care s-a organizat Concursul pe meserii, faza județeană.

Sâmbătă, 4 martie 2023, la Liceul Tehnologic Onești, s-a desfășurat concursul pentru meseria de mecanic-auto, faza județeană, la care au participat 12 elevi de la licee și colegii tehnice din județ care pregătesc această meserie.

Implicarea activă și profesionistă a conducerii școlii, reprezentată de director, prof. Sergentu Adrian și director adjunct, prof. Suciu Ioana, a cadrelor didactice de specialitate dar și a personalului auxiliar, a făcut ca acest concurs să se desfășoare în cele mai bune condiții.

Concursul a constat într-o probă teoretică și o probă practică, prin care elevii să își demonstreze atât cunoștințele teoretice dobândite în cadrul orelor de specialitate cât și una practică prin care au rezolvat sarcini specifice meseriei, demonstrând abilitățile și deprinderile formate în timpul practicii la agenții economici.

Trebuie menționat că un rol foarte important l-a avut și dotarea cu mijloace didactice de specialitate la standarde înalte, provenite cu sprijinul ISJ Bacău, al Primăriei Municipiului Onești sau obținute prin subproiectul de microgrant ”Mecanică și automobile” din cadrul proiectului ”Împreună pentru viitor! – Facilitarea tranziției de la gimnaziu la liceu”, Pachetul Educație Incluzivă de Calitate, fundamentat de Reprezentanța UNICEF la nivelul județului Bacău și partenerii săi.

Munca și pasiunea elevilor participanți, împletită cu cea a cadrelor didactice care i-au pregătit a condus la obținerea unor rezultate deosebite!

FELICITĂRI elevilor JUGARU D.D. ȘTEFAN – LOCUL I, Holban M. Eduard-Sebastian  – locul II și Filimon N. Nicolae – locul IV. Profesorii care au pregătit suplimentar acești concurenți au fost prof. Șraer Robert-Carol, maistrul – instructor Burdușel Nicu, prof. Moroșanu Emilia și prof. Foltache Daniela, cu sprijinul tuturor colegilor implicați în pregătirea mecanicilor auto.

Felicitări și elevilor participanți la faza județeană a concursului pe meserii, calificarea ospătar (chelner) vânzător în unități de alimentație, desfășurată la Bacău, și anume: Marcu Marcela-Andreea – mențiune, Neacșu Alexandra – mențiune și Crăciun Andreea-Alexandra, pregătiți de cadrele didactice prof. Gănguț Mina, prof. Rotaru Vali-Violeta, și profesorii pentru instruire practică, prof. Sprințeroiu Ileana, prof. Gurău Gabriel și prof. Sprințeroiu Cristinel.

Mult succes elevului JUGARU D.D. ȘTEFAN la faza națională, pentru a reprezenta cu cinste Liceul Tehnologic Onești, profesorii și județul! (sursa: comunicat de presă)