La data de 28 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu cei din cadrul Secţiei 2 Poliţie şi poliţişti locali au depistat în flagrant un bărbat de 37 de ani, din comuna Traian, care oferea spre vânzare articole pirotehnice, fără a fi autorizat în acest sens.

Asupra bărbatului au fost identificate peste 6.000 de articole pirotehnice, în cantitate de 20 de kg şi o valoare totală de 1.200 de lei.

Articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

…….

La aceeaşi dată, polițiști din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Buhoci au identificat şi ridicat în vederea confiscării, articole pirotehnice de la locuinţa unui minor de 14 ani, din comuna Gioseni.

Poliţiştii au stabilit că tânărul în cauză deţinea ilegal, în locuinţă, cantitatea de 1,815 kg articole pirotehnice.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de comercializarea de articole pirotehnice către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani.

Comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 către persoane cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 18 ani, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Sursa: IPJ Bacău