Dacă v-ați făcut speranțe să recuperați curând banii dați pe diferitele taxe auto, Guvernul vă pune răbdarea la încercare. Printr-o decizie, publicată sâmbătă, 29 decembrie, în Monitorul Oficial, restituirea sumelor plătite de șoferi este amânată cu șase luni, informează stirileprotv.ro.

Guvernul a stabilit să prelungească restituirea banilor din taxele auto până la 30 iunie 2019, potrivit deciziei publicate sâmbătă.

Aşadar, fie că vorbim despre taxa specială auto, despre cea pe poluare ori despre cea pentru emisiile poluante, titularii îşi vor primi banii înapoi cu o întârziere de până la o jumătate de an faţă de termenul iniţial. Iar în cazul timbrului de mediu, termenul de restituire a fost extins cu trei luni.

Măsura, spun autorităţile, e necesară pentru că mai sunt mulţi români care aşteaptă banii, iar cei care i-au primit deja, mai au de încasat şi dobânzile aferente, mai scrie sursa citată.

Statul a impus diferite taxe auto vreme de zece ani, până în 2017 şi a încasat o sumă imensă – peste 7 miliarde de lei, dar până acum, potrivit unor estimări, ar fi dat înapoi doar două treimi din această sumă.