În tihna orașului Onești s-a auzit ieri, 1 martie 2021, un freamăt care a devenit un strigăt de durere pentru cele două familii obligate să accepte ceva de neînțeles: despărțirea inexplicabilă de persoanele cele mai dragi.

În mintea tuturor răsună acum întrebarea: De ce ? care amplifică durerea, transformându-o în neputință și revoltă, căutând vinovați, motiv pentru care Protopopiatul Onești, prin rugăciunea preoților și prin vocea Pr. Protopop Ioan Bârgăoanu transmite tuturor oneștenilor ca în astfel de momente trebuie să fie alături de familiile îndurerate, prin rugăciune, prin implicare directă, învățănd din nou că trebuie să fim uniți și să devenim scut de apărare față de cei ce astăzi își plâng soțul, tatăl, prietenul, vecinul.

Strigătul de durere și suferința care le-a sfâșiat sufletele familiilor greu încercate, să devină puterea noastră, a tuturor, de a le descoperi acestora că nu sunt singuri, că nu trebuie să plângă în taină, știind că suferința se naște din iubire și tot iubirea este leacul suferinței.

Vă îndemnăm așadar, dragi oneșteni să devenim iubirea care să cuprindă suferința celor ce astăzi îi plâng pe cei adormiți.

Dumnezeu să-i odihnească în lumina Învierii Sale, iar nouă să ne aprindă flacăra dragostei!