Zeci de smartphone-uri scumpe, de aparate electrocasnice de înaltă calitate, de ceasuri de lux și de parfumuri ale unor branduri renumite, însumând câteva zeci de mii de euro, nu au mai ajuns la destinație, după ce au fost furate de un șofer român de TIR, angajat al celebrei firme de curierat DHL din Germania, relatează publicația Dorstener Zeitung.

Șoferul român a pus la cale jaful împreună cu soția sa, care îl însoțea în curse. Bărbatul era angajatul companiei DHL de patru ani și transporta containere cu pachete trimise sau destinate centrului Dorsten DHL.

Cei doi români au început să umble la colete din luna septembrie a anului trecut. Rupeau sigiliile containerelor cu colete pe care bărbatul le transporta cu camionul între diferite sedii ale firmei.

Jaful a fost deconspirat de numeroasele reclamații făcute de clienți, când au văzut că produsele achiziționate de ei de pe internet și achitate nu le mai ajungeau.

Firma DHL a achitat toate daunele.

“Miercuri, cei doi români au fost condamnaţi de un tribunal din Dorsten, prezentând detaliile jafului în faţa judecătorului. Procuratura a arătat că şoferul român lucra pe un camion care transporta containere de colete între diferite sedii ale firmei.

Din septembrie 2018 a început să umble la containere. În două rânduri el a luat-o în cursă pe soţia sa. Aceasta umbla la colete, le sustrăgea din container şi apoi marfa furată a fost dusă acasă. Se foloseau de un cuţit de bucătorie, susţine avocatul românilor.

Poliţia a găsit multe dintre mărfuri în apartamentul hoţilor, le-a confiscat, dar la tribunal românii le-au cerut înapoi, susţinând că sunt ale lor.

E interesant faptul că după descoperirea jafului, românul a continuat să lucreze ca şofer la aceeaşi firmă, dar nu a mai fost primit în sediul din Dorsten. El şi soţia lui au spus judecătorului că au început să fure pentru că acumulaseră datorii de 20.000 de euro şi nu ştiau cum să le mai achite.

Tribunalul i-a condamnat pe cei doi, pe femeie la un an de închisoare cu suspendare, iar pe bărbat la 20 de luni de închisoare cu suspendare”, scrie observator.tv.