Viiturile formate în cursul zilei de ieri, sâmbătă 30 iunie, pe unele cursuri de apă din Moldova au cauzat avarii importante în sistemul energetic. Chiar dacă condițiile hidro-meteorologice sunt extrem de dificile: drumuri blocate, torenţi şi zone inundate, electricienii Delgaz Grid au fost în teren şi au lucrat pentru reluarea alimentării cu energie.

“În judeţul Bacău, staţia de transformare a energiei electrice din Tg. Ocna a fost inundată de viitura creată pe râul Trotuş, fiind necesară întreruperea alimentării cu electricitate la aproximativ 12.000 de consumatori din zonă.

În aproximativ 3 ore echipele companiei noastre au reuşit reluarea distribuţiei de energie pentru toţi consumatorii, pe căi alternative, prin execuţia unor lucrări provizorii.

A mai fost întreruptă energia electrică pentru aproximativ 1.500 de consumatori din localităţile: Verşeşti, Valea Ţurluiului, Poieni, Oituz şi Ferăstrău.

Având în vedere că sunt numeroase imobile inundate, reprezentanţii companiei noastre întrerup furnizarea la nivel local pentru evitarea electrocutărilor, urmând ca imediat ce condițiile de siguranţă vor permite să reluăm alimentarea cu energie electrică”, se arată într-un comunicat al Delgaz Grid.

ÎN MOMENTUL DE FAȚĂ, TOATE LOCALITĂȚILE DIN JUDEȚUL BACĂU SUNT ALIMENTATE CU ENERGIE ELECTRICĂ.