Urmare fenomenelor meterologice extreme și din cauza viiturii de pe râul Trotuș, malul drept al râului a fost erodat pe o lățime de aproximativ 30-40 de metri, între localitățile Pârâul Boghii și satul Tuta. La data prezentei informări, albia râului curge la o distanță de aproximativ 4 metri de rețeaua de transport aparținând CRAB, existând pericolul prăbușirii malului din cauza eroziunii.

În sensul celor prezentate mai sus, reprezentanții RAJA SA s-au deplasat la fața locului în seara de 30.06.2018 cât și în dimineața zilei de 01.07.2018 și au efectuat cadre foto în vederea evaluării riscurilor iminente. În ciuda faptului că s-a estimat din evaluarea vizuală o scădere a debitului râului, eroziunea a avansat cu aproximativ 2 m în decursul nopții dintre 30.06 – 01.07.2018.

În vederea prevenirii unor situații de forță majoră și reducerea riscului iminent de prăbușire a malurilor, avarierea conductei de transport aparținând CRAB cât și pentru reducerea efectelor nedorite pe care le-ar implica lipsa apei potabile asupra populației pentru intervenția în regim de urgență, RAJA SA Constanța, în calitate de Operator-Cumpărător al apei potabile vândută – furnizată de către SC COMPANIA REGIONALĂ DE APĂ BACĂU SA, a asigurat reprezentanții CRAB, printr-o informare scrisă, de tot suportul necesar, logistic și forță de muncă, în cazul intervenției în vederea remedierii.

Asigurăm utilizatorii serviciului de apă și canalizare de pe raza municipiului Onești că, în cazul producerii unei avarii pe conducta de aducțiune în zona afectată de intemperii, RAJA SA va alimenta municipiul Onești cu apă potabilă din rezervor, conform unui program pe care îl vom anunța, imediat ce reprezentanții CRAB ne vor pune la dispoziție mai multe detalii cu privire la durata întreruperii furnizării apei potabile. Ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri create și vă mulțumim pentru înțelegere.

Sursa: Biroul de presă RAJA Onești