RAFO stă închisă de mai bine de 10 ani, fiind în pragul falimentului după ce a fost stoarsă precum o lămâie de diferite grupuri de interese care s-au perindat pe la conducerea sa, iar Fiscul abia a reușit să mai recupereze ceva din prejudiciul de peste 200 de milioane de dolari, în dosarul în care Marian Iancu, fostul patron al echipei de fotbal Poli Timișoara, a fost condamnat la 12 ani de închisoare cu executare.

Doar 21.816.544 de lei, adică în jur de 5,3 milioane de dolari, a recuperat Fiscul în dosarul RAFO – UTON, 2 milioane de dolari fiind obțiinuți doar din vânzarea activelor uzinei UTON, relatează g4media.ro.

“În dosarul penal nr. 36794/3/2005, până la data prezentei, a fost recuperată suma de 21.816.544 lei, sumă încasată integral prin procedura de executare silită, respectiv în urma înființării popririlor bancare și prin valorificarea unor bunuri aflate în proprietatea debitorilor. Totodată, facem precizarea că procedura de executare silită este în derulare și va continua până la recuperarea integrală a sumelor stabilite de instanța de judecată”, se arată într-o adresă a Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) trimisă ca răspuns la solicitarea g4media.ro.

În condițiile în care țeapa dată de Marian Iancu și acoliții săi statului român în perioada în care a fost stăpân la RAFO și la UTON se ridică la aproape 215 milioane de dolari, rezultă că suma recuperată până în prezent de ANAF reprezintă abia 2,5% din prejudiciul creat de fostul patron al Politehnicii Timișoara.

Articolul integral AICI