DRDP Iași anunță că, în ziua de 13.04.2022, ora 18:00, circulația rutieră și pietonală va fi închisă temporar pe DN 12B, km 2+290 – 2+550, în exteriorul localității Târgu Ocna, județul Bacău, pentru executarea unor lucrări de detonare a zonei instabile a stâncilor de pe versantul aferent.

Lucrările se vor executa pe partea dreaptă a drumului, sens de mers Tg. Ocna – Slănic Moldova, și vizează degajarea stâncilor care pun în pericol siguranța circulației pe acest sector de drum național, prin explozii controlate, executate de către o companie autorizată.

Durata estimată pentru închiderea totală a circulației rutiere și pietonale este de 30 de minute de la momentul detonării.

Intervențiile sunt prevăzute în contractul „Expertiză tehnică, proiect pentru autorizarea executării lucrărilor, proiect tehnic de execuție, asistență tehnică și execuția lucrărilor pentru punerea în siguranță a obiectivului de pe DN 12B, km 2+290 – 2+ 550”, aprobat de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bacău, ca urmare a căderilor de stânci de pe versant înregistrate pe sectorul de drum menționat. (sursa: DRSP Iaşi; foto: imagine ilustrativă)