FC Viitorul Curița a înregistrat duminică, la Bârsănești, al doilea semieșec stagional, iar la finalul partidei încheiate cu scorul de 2-2, conducerea “alb-verzilor” a lansat un atac fără precedent la adresa conducerii Asociației Județene de Fotbal (AJF) Bacău.

Totodată, conducerea FC Viitorul a decis să-l recuze pe arbitrul central al partidei de duminică, de la Brătești, Marian Hanga (n.r. – băcăuanul a fost jucător, o perioadă scurtă, la FC Onești) cât și pe Florin Benea.

Vă prezentăm mai jos comunicatul oficial al FC Viitorul, postat pe pagina oficială de Facebook a clubului:

“Punct de vedere!
Astăzi, 17 – 11 – 2019, în etapa a 13-a, echipa noastră nu a reușit să câștige pe terenul echipei din Bârsănești, reușind doar un rezultat de egalitate, 2 – 2!
Dorim pe această cale să felicităm echipa gazdă, condusă de Vlad Grigore, pentru dăruire și comportament exemplar. Chiar dacă am avut 4 bare, nu am reușit victoria din cauza arbitrajului ostil de care am avut parte din partea brigăzii condusă de Hanga. Dacă verificați în istoricul meciurilor disputate de echipa noastră, 95% din punctele pierdute au avut la centrul unul dintre cei 2 arbitri, Hanga și Benea! Dacă pe toată durata meciului acesta a fluierat dezamăgitor, a acordat căpitanului nostru cartonaș galben fără motiv în repriză 1, la o fază în care jucătorul nostru, George Șchiopu, a fost faultat în careu, arbitru Hanga a acordat cartonaș roșu direct jucătorului nostru pentru proteste!
Echipa Viitorul, jucători, sponsori, suporteri și toți ceilalți implicați la această echipă nu.au fost niciodată violenți, certăreți sau agresivi față de brigăzile de arbitri, dar întotdeauna am beneficiat din partea celor 2 de arbitraje ostile, rău-intenționate. Nu suntem de acord cu ceea ce s-a întâmplat la meciul din etapa trecută de la Mănăstirea Cașin, când brigada de arbitri a fost agresată, molestată, însă de cele mai multe ori, brigăzile dezavantajează flagrant anumite echipe. De aceea, mâine 18 – 11 – 2019, reprezentantul nostru Costică Ene, va recuza cei 2 arbitri de mai sus la AJF Bacău, pentru a nu risca ca la viitoarele meciuri în care există posibilitatea ca cei 2 să arbitreze echipa noastră, să existe incidente violente îndreptate către ei.
Pe această cale, adresăm rugăminți tuturor echipelor angrenate în competiția județeană, sa luptăm umăr la umăr împotriva mafiei din AJF, condusă de oameni ce nu merită nici măcar numele să-l pronunțăm și să scăpăm asociația sportiva Bacău de hoți, mafioți, grupuri aservite, în asa fel încât campionatul ligii a 4-a să fie ceva curat, frumos și să atragem tinerii și alte persoane către sport.
Totodată, ne afirmăm sprijinul nostru necondiționat pentru echipa FCM BACĂU, o altă echipă marginalizată de actuala conducere AJF pentru promovarea în liga a 3-a și vom fi total împotriva echipei pe care AJF BACĂU o sprijină pentru promovare în acest an, la fel cum a făcut anul trecut cu CSSM, echipa Primăriei Bacău, echipă ce acum se zbate în mediocritate în liga a 3-a!
Duminică plăcută, oameni cinstiți!”

Cu toate că a făcut doar egal cu AS Bârsănești, FC Viitorul continuă să-și păstreze prima poziție în clasamentul Seriei Valea Trotușului din Liga a 4-a la fotbal, având 32 de puncte după 12 etape, cu cinci puncte în plus față de a doua clasată, Voința Oituz. (foto mare: arhivă)