Echipa națională feminină de handbal Under 18 a României se află într-un turneu de pregătire în Ungaria, ocazie cu care oneșteanca Ștefania Jipa și-a demonstrat din nou clasa.

Aflată în mare formă, Ștefania Jipa (foto dreapta) a fost cea mai bună marcatoare a naționalei feminine de handbal Under 18 a României în meciul amical cu echipa similară a Franței, disputat ieri (n.r. – miercuri, 11 iulie) și câștigat de “tricolorele mici” cu scorul de 26-24 (9-12).

Ștefania Jipa, care evoluează pe postul de pivot, a marcat 6 goluri împotriva Franței, contribuind decisiv la victoria echipei României.

Tot în cadrul turneului de pregătire din Ungaria, România va mai disputa două meciuri amicale, cu echipa gazdă și cu Rusia.

Naționala de junioare Under 18 a României va participa, în perioada 7-19 august, la Campionatul Mondial, care se va desfășura în Polonia.

Oneșteanca Ștefania Jipa a început să practice handbalul de performanță la OK Sport Onești, de unde a urmat transferul la CSM București, în urmă cu doi ani și jumătate.
La Campionatul Mondial din Polonia, echipa Under 18 a României va evolua în Grupa A, împotriva Germaniei, Poloniei, Braziliei, Angolei și Slovaciei.