Fabrica de bețișoare de lemn pentru înghețată și cafea de la Onești a fost inaugurată astăzi, în prezența președintelui Grupului Smart Wood, Frederic Debacker, a managerului general Smart Wood România, Florin Brăzdău, ai mai multor reprezentanți din board-ul de conducere al companiei, francezi și români, precum și a oficialităților locale, în frunte cu primarul Nicolae Gnatiuc.

De la momentul festiv nu au lipsit cei circa 20 de angajați ai fabricii de la Onești, care au și produs deja primele bețișoare de cafea și înghețată.

Celor 20 de angajați ai fabricii Smart Wood de la Onești urmează să li se alăture și cei aflați la instruire la unitatea de producție de la Timișoara.

Pe măsură ce vor fi însă instalate toate liniile de producție, numărul salariaților Smart Wood Onești va ajunge la circa 100 de persoane.

“Se lucrează pe linii de producție complet automatizate, astfel că  salariații nu trebuie decât să monitorizeze fluxul de producție și să intervină doar când este cazul”, a explicat managerul general Smart Wood România, Florin Brăzdău.

Investiția Smart Wood de la Onești va ajunge, când toate echipamentele vor fi instalate, la circa 8-9 milioane de euro.

Grupul francez Smart Wood produce cu circa 900 de salariați la nivel mondial – în Franța, USA, Germania, Republica Cehă, Turcia și România – peste 20 de miliarde de bețe din lemn pentru cafea și înghețată pe an.

Pe lângă faptul că sunt biodegradabile și protejează mediul, bețele din lemn pentru cafea adaugă un plus de eleganță, având un aspect rustic.