Grupul de firme Nevila, compania Grup Șerban, Școala de Șoferi Zebra, firma de termopane Draglen Onești, Transilvania Broker, Hotel Trotuș, Taverna Trotușului, Dolce Maria, producătorul de bere Albrau Onești și multe alte firme mai mici ori mai mari din Onești și-au suspendat activitatea azi, vineri 15 martie, timp de 15 minute, alăturându-se astfel campaniei România vrea autostrăzi. Șîeu#, demarată de omul de afaceri suceavean Ștefan Mandachi.

Timp de un sfert de oră, începând cu ora 15.00 toți angajații magazinelor Nevila din Onești, Moinești, Comănești și Tg. Ocna și ai celorlalte societăți ale grupului fondat de Laurențiu Neghină și-au suspendat activitatea.

Oamenii care s-au nimerit la casele de marcat în momentul respectiv nu numai că nu au obiectat vizavi de această decizie, ci s-au declarat de acord cu demersul companiei Nevila, de a susține campania România vrea autostrăzi. “Avem nevoie de autostrăzi, în țara asta s-a furat prea mult în ultimii 30 de ani și partidele politice dau vina mereu unele pe altele”, a spus o doamnă care se afla la coadă, la complexul Nevila din Onești.

Aceeași atitudine pozitivă au avut-o și clienții celorlalte magazine Nevila, dar și a băcăniilor Șerban, care la rândul lor și-au suspendat activitatea pentru 15 minute.

De asemenea, în intervalul menționat mașinile școlii de șoferi Zebra au fost trase pe dreapta, în fața sediului, cei 14 angajați ai firmei de termopane Dragen au oprit lucrul, totul cu un singur scop: să atragă atenția autorităților statului că a sosit vremea să se apuce serios de treabă.