Un urs înfometat a băgat spaima în turiștii care se mai aflau pe străzi, în Slănic Moldova, în seara zilei de 15 octombrie 2019. Fiara nu a fost deranjată de prezența oamenilor în zonă fiind preocupat să-și procure hrana necesară.

Sunt zone în România în care, de ani de zile, apariția urșilor la tomberoanele de gunoi nu mai este ceva ieșit din comun. În ultima perioadă însă, animalele sălbatice, aflat în căutare de hrană, au ieșit din păduri și au ajuns chiar și în zonele joase. Un astfel de caz s-a petrecut la Onești, în urmă cu circa 3 săptămâni, ursul fiind chiar filmat în timp ce se plimba nestingherit pe strada Buciumului (vezi video AICI).

Un slănicean a fotografiat ursul care și-a făcut apariția pe strada care duce către hotelul Venus și le-a postat pe Facebook. “E cazat la Venus?”, “Umblă cu uratul!” – s-au amuzat doi utilizatori, în timp ce o persoană a atras atenția asupra pericolului: “Și nimeni nu face nimic?!!! Se așteaptă să atace pe cineva?!”

Concluzia o trage alt internaut: “Sunt flămânzi, nu pot hiberna dacă nu sunt hrăniți suficient. Știu că sunt periculoși pentru oameni, dar ce să facă bieții de ei, noi le-am stricat culcușurile și i-am alungat din pădure!” (sursa foto: facebook.com/ Raape Dorel)