Mai multe schelete umane au fost descoperite într-o localitate din județul Bacău, în timpul lucrărilor de renovare a școlii. Pe fostul loc al actualei instituții de învățământ funcționa o biserică ortodoxă menționată pentru prima dată în 1798 și care a fost demolată de comuniști în 1952. Două dintre schelete ar aparține unui adult și unui copil, scrie g4media.ro.

Descoperirea a fost făcută în timpul lucrărilor de reabilitare a școlii din satul băcăuan Cornii de Sus, comuna Tătărăști, și, potrivit reprezentanților Asociației Culturale “Vasile Pârvan”, constructorul nu a anunțat Direcția Județeană de Cultură și nici pe specialiștii Muzeului Județean de Istorie din Bacău.

”S-au descoperit, de asemenea (din sursele localnicilor), și două schelete, probabil părinte și copil. Osemintele, din spusele localnicilor, au fost reîngropate lângă școală. Din datele noastre, a reieșit faptul că acolo a fost o biserică ortodoxă, prima mențiune despre ea fiind din 1798, informațiile arătând că locașul a fost construit de „unguri” (români transilvăneni, n.n) și localnici. Demolarea bisericii s-a făcut în anul 1952 de către autoritățile comuniste, pe locul acesteia construindu-se un teren de sport și o școală”, susțin reprezentanții Asociației Culturale ”Vasile Pârvan”, într-un mesaj publicat pe Facebook, prin care atrag atenția asupra importanței descoperirilor.

Articolul integral AICI