Livia Danciu, manager Anselid Academy, își va folosi experiența de 6 ani ca însoțitor de bord la companii precum Emirates, Smartlynx și Tenairways și va susține în Onesti cursuri de pregătire pentru viitori însoțitori de bord.

Cursul realizat de Livia (foto 1 – stânga) îți oferă toate informațiile necesare despre meseria de Cabin Crew în România și internațional. Te pregătește pentru interviurile cu companii aeriene, cum să îți realizezi CV-ul, care sunt pozele adecvate, cum să alegi compania și țara potrivită pentru tine, îți oferă informații despre costurile ascunse ale școlilor de aviație, vei exersa toate probele de la interviuri, vei învăța testele de limba engleză, tehnici de public speaking și depășire a emoțiilor, cât și un vocabular specific de aviație. Practic afli, pas cu pas, tot ce trebuie să faci ca să fii angajat ca însoțitor de bord!

La cât se ridică salariul și care sunt avantajele și dezavantajele unui astfel de job?

Salariul diferă în funcție de compania și țara pentru care alegi să lucrezi.

Pentru un începător, companiile din România vor oferi un salariu mediu de 1.000 euro net, fără a oferi licență de zbor sau cazare.

În alte țări din Europa, salariul mediu ajunge la 1.500 euro dar se oferă cazare/transport pentru cei care nu sunt din țara de unde vor zbura.

În Emiratele Arabe, salariul mediu pentru începător ajunge la 2.000 euro, și sunt oferite și licență de zbor, cazare, transportul și alte beneficii.

“Avantajele sunt numeroase, dar depinde enorm de compania la care lucrezi și de stilul de viață abordat. Bineînțeles că partea financiară contează, dar cred că dacă ești o persoană căreia îi plac călătoriile, acest aspect va fi primordial în alegerea acestei profesii. Eu am vizitat peste 36 de țări iar biletele cu discount oferite de Emirates m-au ajutat să ajung în locații precum Mauritius, Seychelles, Bali.

În același timp, există însă și lucruri mai puțin plăcute, aș aminti aici insomniile și durerile de cap pe care ți le provoacă adesea diferențele de fus orar”, a declarat Livia Danciu, manager Anselid Academy.

Cursul de pregătire a însoțitorilor de bord are un preț promoțional pentru prima grupa de 100 de lei/zi/persoană. Un curs durează 6-8 ore/zi, cu trei module.

Mai multe informații puteți afla la nr de telefon: 0741.91.09.09 sau la e-mail: anselidacademy@gmail.com.