Rămășițele unui soldat român au fost găsite ieri, în județul Bacău, pe Muntele Cernica (situat între Slănic Moldova și Poiana Sărată și fiind parte a Munților Nemira), de doi pasionați de istorie, Vasile Boboc și Gabi Dospinescu.

Vasile Boboc și Gabi Dospinescu, nimeni altul decât administratorul restaurantului “Cascada” din Slănic Moldova, au făcut descoperirea la poalele muntelui Cernica. Cei doi au scos la suprafață osemintele soldatului, o baionetă și elemente de muniție din metal care i-au condus practic către această descoperire.

“Cred că este vorba despre rămășițele unui soldat român din Regimentul 13 Dorobanți, descoperite cu aproximație la cota 750 metri. În urma detecției făcute, s-a scos la suprafață o baionetă I 93 pe care o avea în dotare soldatul român, muniție și osemintele soldatului respectiv. Toate acestea au fost predate organelor competente, iar eu împreună cu Gabi am ridicat o cruce închinată soldatului căzut la datorie pe frontul de luptă. Pentru noi, pasionații de istorie, este o mândrie să facem aceste descoperiri”, ne-a declarat Vasile Boboc.

Vasile Boboc nu este la prima ispravă de acest fel, el descoperind în urmă cu circa 5 luni rămășițele unui ofițer german, în zona Cireșoaia, iar acum 2 luni pe ale unui soldat, posibil român, în apropiere de Valea Uzului.