Alimentarea cu apă a municipiului Onești este asigurată 100% prin intermediul conductei DN 800 mm Stația Tratare Dărmănești-Tg.Ocna-Onești, conductă ce aparține CRAB – Compania Regională de Apă Bacău SA. RAJA SA nu este decât operatorul ce asigură mentenanța și funcționarea sistemului la nivelul municipiului Onești.

În condițiile în care la nivelul conductei de aducțiune, aflată în proprietatea CRAB, apare o avarie, responsabilitatea remedierii acesteia cade în sarcina operatorului de apă din Bacău. În aceste condiții, RAJA SA depinde de apa potabilă furnizată de către CRAB și nu este vinovată pentru situația creeată.

Având în vedere situația critică generată la nivelul municipiului Onești de lipsa apei potabile, RAJA SA s-a implicat activ în rezolvarea acestor probleme, deși acestea nu sunt pe sistemul deservit de compania noastră. Începând de sâmbătă, la nivelul RAJA – Centrul Zonal Onești s-a constituit Comandamentul pentru situații de ugență și 3 echipe de intervenție RAJA, dotate cu toate utilajele și piesele necesare, lucrează non-stop alături de echipele CRAB, pentru remedierea a două avarii apărute pe conducta de aducțiune, în zona Tg. Ocna.

Asigurăm toți abonații din Onești, că imediat ce se va relua alimentarea cu apă de către CRAB și se va asigura nivelul optim de apă din rezervoare, vom relua alimentarea cu apă a municipiului Onești, în condițiile tehnice și de calitate prevăzute de lege.
​​
Vă mulțumim pentru înțelegere!

Vom reveni cu amănunte! (sursa: Biroul de presă RAJA Onești; foto: RAJA Onești)