Primarul unei comune de lângă Onești le-a pus gând rău cetățenilor care-și lasă animalele la păscut în curtea școlii, în condițiile în care tot mai mulți oameni par să confunde terenul de sport al unității de învățământ cu un imaș. 

Silviu Tinei, primarul din Gura Văii, nu mai vrea să vadă animale la păscut pe terenul de sport din incinta școlilor de pe raza comunei și le atrage atenția cetățenilor că vor fi amendați dacă nu respectă dispozițiile.

“Pentru câteva persoane din satul Păltinata, curtea școlii a devenit loc de păscut animale. Fie că e vorba de cai, vaci sau capre, anumite persoane insistă să își hrănească animalele acolo.

Le atrag în mod direct atenția că acela este domeniul Consiliului Local Gura Văii și accesul în incinta școlii, fără permisiune, constituie contravenție și se sancționează conform legii.

Data viitoare când mai găsesc animale în acel loc, le confisc și le aduc la Primărie.

Școala Păltinata face parte din programul meu administrativ, acolo se va amenaja un loc de joacă pentru cei mici, dar și un loc de “tras sufletul” pentru cei mai în vârstă.

Voi dispune Poliției Locale identificarea posesorilor de animale și sancționarea acestora conform legii”, a precizat primarul Silviu Tinei.