Gioni Crăciun, fostul primar al comunei Livezi, a reacționat în urma articolului publicat, azi, în ziarul UNU pe Trotuș, în care fostul consilier local Nicu Busuioc îl prezenta într-o lumină nu tocmai favorabilă.

Mesajul complet al lui Gioni Crăciun transmis publicației UNU pe Trotuș:

“Aș dori să dau și eu un drept la replică domnului Busuioc și implicit articolului publicat de dumneavoastră!
Vreau, în primul rând, să-i răspund frustrărilor pe care le are distinsul dumneavoastră interlocutor, care pare atât de nedumerit cu lucruri întâmplate în trecutul nu prea îndepărtat, atunci când era consilier local și făcea parte din echipa pe care astăzi o blamează cu atâta patos! Ce pot să înțeleg de aici este ceea ce de fapt știam cu toții mai demult, că el era cârtița din interior! Domnule Busuioc, știm foarte bine că îți dorești foarte mult funcții înalte, pentru că asta ți-ai dorit dintotdeauna, dar că ești în stare să faci asta cu orice preț uitând de anumite relații umane de prietenie sau rudenie este realmente înspăimântător, oare ai uitat așa repede că cei pe care azi îi ponegrești sunt acei oameni cărora le cereai ajutorul și care te-au ajutat necondiționat, sunt oameni care te-au susținut, sunt oameni ce au foști sinceri cu tine și nu au avut nimic de ascuns față de tine!? Nu pot să cred că ești orbit de dorința de putere, dar sunt convins că ești unul dintre aceia care se bucură de răul altuia, că vezi foarte bine paiul din ochiul altuia și nu vezi bârna din ochiul tău, nu cred că ești cel mai potrivit să dai lecții de moralitate nimănui, nu ești tu cel mai cinstit dintre pământeni, mai mult decât atât în mandatele tale de consilier local nu ai făcut nimic pentru comunitatea asta de care se pare că ești atât de interesat! În ceea ce privește nedumeririle pe care le are interlocutorul dumneavoastră, am să răspund pentru a-i reîmprospăta memoria care pare atât de scurtă!

Nu Gioni Crăciun a renunțat de capul lui la a doua captare, specialiștii au făcut asta, dovada este dispoziția de șantier pe care o anexez!

Până la venirea lui Gioni Crăciun în Primărie, pe Valea Rea și pe Bălăneasa se circula prin pârâu, nu exista drum, eu am reușit să fac și drumuri și poduri pe acolo, unele sau mai stricat, le-am reparat din nou, important e că acum oamenii circulă pe drum și trec pe pod. În mandatele de dinaintea mea, domnul Busuioc nu a făcut nimic!

Vreau să reamintesc domnului mai sus menționat că în anul 2013, Consiliul Local a aprobat o hotărâre pe care o anexez, ce a fost aprobată de toți consilierii locali, pe care am pus-o în aplicare întocmai cum a fost aprobată! Mai departe ce a făcut proprietarul cu proprietatea lui nu mai era treaba Primăriei! Important e că acolo se face un obiectiv important pentru comunitate!

În cea ce privește nedumerirea dânsului cu privire la ocuparea de către mine a funcției de consilier al primarului, îl asigur că este legală și avizată de Instituția Prefectului, sunt o persoană normal, nu mi-au fost interzise drepturile la o viață normală, dreptul de a munci, în viață doar cine nu muncește nu greșește, nu am periclitat în niciun fel imaginea comunității, nu am prejudiciat cu nimic primăria, de aceea cred că e moral să muncesc, să fiu responsabil față de oamenii care au avut și au încredere în mine! Mă intreb și eu, oare e moral ca domnul brigadier ce vinde zilnic (corect) lemne să pună astfel de întrebări? Oare dânsul trăiește numai din salariu?

Văd că e interesat cumătru și de averea mea, de tractoare, saivane, poate nu știe, dar eu pe lângă politică mai și muncesc, am muncit de la 18 ani, mă mai ajută și alții, frați, părinți, dar de dânsul s-a interesat cineva de hectarele de vie, apartamentele, averea de la baronul pe care a luat-o cu bănuții <corect> obținuți cu tranzacțiile făcute cu pădurile boierești?

Îmi pare rău că am recurs la astfel de lucruri, nu e genul meu, dar sunt hotărât ca celor ce mă atacă să le răspund la fel!

Atașez copiile specificate mai sus!”

Sursa foto: www.desteptarea.ro