Oneștenii care se află în căutarea unui loc de muncă vor avea ocazia, anul viitor, să lucreze în cadrul unei companii de renume mondial – Smart Wood – cel mai mare producător de bețe din lemn pentru industria alimentară.

Smart Wood produce bețe pentru înghețată și pentru băuturi fierbinți și a deschis un punct de lucru la Onești, în locul în care a funcționat, în urmă cu mai mulți ani, fabrica de parchet a omului de afaceri Costel Cășuneanu (la ieșirea din oraș spre Adjud, înainte de intrarea în localitatea Rădeana).

Din sursele UNU PE TROTUȘ, Smart Wood va scoate la concurs, la începutul anului viitor, cel puțin 50 de posturi numai pentru fabrica de la Onești, odată ce vor fi montate și vor deveni operaționale liniile de producție.

Smart Wood este o companie franceză, care a luat ființă în 1928, iar în România a ajuns în 2007, an în care a fost deschisă fabrica de la Timișoara.

În prezent, Smart Wood deține 6 fabrici (cea mai recentă fiind deschisă în SUA, în octombrie 2017), două centre de distribuție și un departament de cercetare-dezvoltare în cadrul cărora lucrează peste 800 de oameni.

Smart Wood are o cifră de afaceri impresionantă – 75 de milioane de euro.

Pe site-ul companiei, la secțiunea “Recrutare – oportunități profesionale”,  se menționează că “regulat recrutăm persoane pentru producție ca și operatori cu abilități tehnice pentru a lucra pe utilaje cu o viteză mare de producție”, iar cei aflați în căutarea unui loc de muncă sunt invitați să aplice online. (foto: arhivă)