Invitat într-o emisiune la postul băcăuan de televiziune Tele M, primarul Comăneștiului, Viorel Miron, a susținut că de vină pentru probleme orașului pe care îl conduce de 14 ani, apa și gunoiul, sunt generate de “băieții deștepți de la Bacău”. În replică, senatorul Dragoș Benea, președintele PSD Bacău, i-a transmis edilului-șef să nu se mai victimizeze și să facă publice numele celor care îl “șuntează”, dacă deține aceste informații.

Scandal cât casa izbucnit între primarul PNL al Comăneștiului, Viorel Miron, și senatorul PSD Dragoș Benea.

Miron i-a acuzat fățiș pe mai-marii județului că îi pun tot felul de piedici – “Ei încearcă să ne sufoce, să ne închidă apa, să ne oprească să depozităm gunoiul la groapă și alte metode de constrângere (…) Se dorește și ni se propune sî închidem compania de apă (…) În privința gunoiului, după ce le-am acceptat toate condițiile, am majorat și prețurile, s-au văzut cu sacii în căruță, nu ne mai lasă să ducem gunoiul și nu vor să dea licență (n.r. – ANRSC) firmei noastre, Eco Valea Muntelui. (…) <Băieții deștepți> au pus Garda de Mediu să amendeze societatea noastră că nu vrea să depoziteze gunoiul la groapă, în loc să-i amendeze pe cei care nu primesc gunoiul. Ei vor să ne falimenteze firma” – a spus edilul Comăneștiului la Tele M, conform zdbc.ro (toate declarații lui Miron le găsiți AICI).

Dacă reacția autorităților județene a fost moderată – “Comăneștiul se încăpățânează și nu intră în legalitate, de aceea se adună munți de gunoaie”, a spus prefectul Maricica Coșa, senatorul Dragoș Benea nu l-a menajat pe Viorel Miron, într-o postare pe pagina personală de Facebook:

„Acest decident politic din Comănesti, de 10-11 ani se tot victimizează că “baietii deștepți de la Bacău” îl tot împiedică în demersurile sale. Adevăru-i că orașul Comănesti este SINGURA localitate urbană din județul Bacău care nu a beneficiat de fonduri europene pentru investiții de mediu în alimentare cu apă-canalizare și gestionarea deșeurilor. Dau exemplul Moineștiului care din 2008 încoace, grație politicii bazată pe dialog, colaborare și parteneriat a atras fonduri europene și nu numai, de zeci de milioane de euro în diverse domenii.

În loc să recunoască faptul că a pierdut competiția atragerii de fonduri cu primarul Viorel Ilie, dl. Miron se afundă în conflicte, litigii, dispute din care de pierdut are numai comunitatea comăneșteană. Invidios pe traiectoria fulminantă a primarului Viorel Ilie care acum este și senator și ministru-punte în cabinetul Dăncilă (nu mai punem că are un succesor cu care face o echipă foarte eficientă pt Moinești – primarul Vieru) începe să lanseze acuzații halucinante că se pregătește lichidarea lui fizică de niște băieți de la Bacău.

Dle Miron, dacă aveți indicii de așa ceva spuneți cu nume și prenume public sau sesizați instituțiile abilitate ale statului (e simplu, știți cărările…). Abandonați practica de a plăti amenzi din banii comăneștenilor, abandonați cele 2 societăți tip pușculiță pe care le manevrați prin cei 2 administratori exasperați de matrapazlâcurile pe care-i puneți să le execute. Puneți-vă la masa dialogului, a parteneriatului, nu amanetați viitorul comăneștenilor pentru interese personale, ambiții prostești și orgoliu nemăsurat.

Placa aceasta cu mafioții de la Bacău s-a demonetizat și nu o puteți susține nicăieri oficial sau public. Am tot așteptat americanii de care spuneți de 10 ani să facă investiții, la Miercurea Ciuc sau Adjud văd că nu mai duceți gunoiul așa cum ați tot susținut 10 ani. Ieșiți din lațul pe care singur vi l-ați creat și realizați că cel puțin în disputa cu Moineștiul, deși startul dumneavoastră e din 2004 iar al echipei de la Moinesti din 2008, ați pierdut pe toată linia.

Vă luptați degeaba cu un adversar imaginar iar dacă nu este așa ieșiți public cu nume, prenume și sesizați ce a rămas nesesizat. Există soluții de rezolvare a problemelor cronice de mediu în Comănesti dar în funcție de legislația românească și condiționalitățile derivate din accesarea fondurilor europene și nu în funcție de dorințele dvs personale.

Îmi pare rău să vă spun dar ați devenit caraghios cu toate aceste așa zise afirmații pe care le faceți și pe la colțuri și în fața mass-mediei.” (sursa foto: ziare.com)