Competiția a avut loc la Centrul Olimpic de la Izvorani, iar la festivitatea de deschidere au participat, printre alții, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, și Principele Radu al României.

În formula Carina Bălașa, Bogdan Badea, George Gaftoi și Andreea Gaftoi și sub conducerea profesorului Ionuț Turturică, echipa de bandminton a Școlii Gimnaziale “George Călinescu” Onești a terminat pe primul loc turneul final de la Izvorani, reconfirmând practic valoarea școlii oneștene de badminton.

Carina Bălașa, Bogdan Badea și frații George și Alina Gaftoi sunt toți elevii antrenorului emerit Mircea Agapi, la CSȘ Onești.

La Izvorani, echipa Școlii Gimnaziale “George Călinescu” din Onești a avut o comportare remarcabilă.

Mai întâi, Carina Bălașa și ceilalți colegi ai săi au câștigat grupa din care au făcut parte, după care, în semifinale, au depășit reprezentanta județului Cluj, pentru ca în ultimul act al competiției să mai învingă încă o dată reprezentanta Bucureștiului (cu aceasta se confruntase și în faza grupelor).

Profesorul Ionuț Turturică a postat pe facebook un mesaj de mulțumire: “Împreună cu acești copii minunați, care s-au dăruit pentru fiecare punct câștigat, am reușit să reprezentăm cu cinste Școala Gimnazială „George Călinescu” Onești și să urcăm pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Felicitări echipei formate din: Badea Bogdan, Bălașa Carina, Gaftoi George și Gaftoi Andreea. Le mulțumesc elevilor, părinților acestora, colegilor de școală care ne-au înțeles în acest demers și, nu în ultimul rând, domnului profesor Mircea Agapi, un om despre a cărui viață când vorbești spui Badminton în Romania.”

“Am avut o colaborare foarte bună cu domnul profesor Turturică și mă bucur foarte mult de acest nou succes obținut de badmintonul oneștean. Domnul Turturică este foarte dedicat muncii sale. Eu nu am avut voie să conduc echipa din teren, am fost prezent la Izvorani în calitate de vicepreședinte al Federației Române de Badminton, dar am ajutat mereu cu sfaturi, mai ales că toți cei patru sunt elevii mei la CSȘ, îi cunosc foarte bine pe fiecare în parte”, a declarat antrenorul Mircea Agapi.

La finalul Olimpiadei Gimnaziilor, Carina Bălașa a fost declarată de comisia de specialitate din cadrul COSR drept cea mai tehnică jucătoare a competiției.

Echipa de badminton a Școlii Gimnaziale “George Călinescu” Onești își câștigase dreptul de a participa la faza finală a Olimpiadei Gimnaziilor după ce terminase învingătoare etapa zonală de la Fălticeni, la mijlocul lunii trecute.