Premierul Ludovic Orban a anunțat, vineri, măsuri ce vor putea fi luate după relaxarea restricțiilor impuse în starea de urgență, și anume după data de 15 mai. 

„Trebuie stabilit un set de reguli. Nu va exista o restricție pentru hoteluri. Să se cazeze o persoană chiar și în camere cu două paturi, mai multe persoane doar dacă sunt membri ai familiei, măsuri de dezinfecție. În privința restaurantelor și a cafenelelor, opiniile încă sunt rezervate, pentru că riscul epidemiologic este mai mare pentru că nu poți să porți mască”, a declarat premierul.

În ceea ce privește parcurile, premierul a spus că, dacă se respectă anumite reguli, “pot fi deschise mai repede”.

În cazul școlilor lucrurile sunt clare.

“Președintele României a anunțat obligativitatea de purtare a măștii va fi pentru spații închise. Școala este un spațiu închis. În cazul în care se va relua activitatea cu participarea studenților sau elevilor la școală, cu siguranță va fi asigurată masca.

În cazul în care se vor deschide școlile, este normală obligația Guvernului de a asigura măștile pentru toți elevii care nu vor avea posibilitatea să procure măști”, a declarat Ludovic Orban.

Pe de altă parte, se discută despre posibilitatea realizării unui triaj la locul de muncă, la școală, prin intermediul termometrelor electronice. “În cazul în care persoane are o temperatură de peste 37 de grade, să nu i se permită accesul la muncă și să fie supus unei evaluări medicale, inclusiv posibilitatea unei testări de COVID”, a mai menționat Orban. (foto: imagine ilustrativă)