UPDATE – 15.32: Din spusele medicilor, există posibilitatea ca starea de rău acuzată de copii (dureri abdominale, grețuri, vărsături) să fie cauzată de alte produse consumate de aceștia, în afara sandvișurilor. Astăzi sărbătorindu-se Sfinții Constantin și Elena, mulți copii care poartă aceste nume au adus la școală dulciuri, cu care și-au servit colegii și n-ar fi exclus ca acestea să fi provocat starea de rău a copiilor. Toxiinfecția alimentară, primul diagnostic presupus, pare să nu se confirme.

UPDATE – 14.25: În total, dintre copiii care au acuzat simptome, la spitalul din Onești au ajuns 14, alți 4 fiind transportați la spitalul din Moinești.

UPDATE – 14.13: Din spusele mamei unuia dintre copiii aduși la spitalul din Onești, acestora li s-ar fi făcut rău după ce au mâncat sandvișurile cu mușchi file primite la școală. Băiatul doamnei cu care am stat de vorbă ne-a mai mărturisit că „am fost sunată de la școală și mi s-a spus că băiatul se simte rău, că are stare de greață și vărsături. Am înțeles că sunt unii mai rău decât el”.

Femeia ne-a mai spus că „din ce am vorbit și cu mama altui copil, am înțeles că sandvișurile erau în termenul de garanție, abia mâine urmau să expire. Nu știu ce s-a întâmplat. Se umpluse curtea școlii de ambulanțe, erau 10 salvări!”

ȘTIREA INIȚIALĂ

Circa 24 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 12 ani, toți elevi la o școală din localitatea Dofteana (jud. Bacău), care prezentau simptomele unei toxiinfecții alimentare, au ajuns, în această după-amiază (n.r. – luni, 21 mai), în jurul orelor 13.00, la Compartimentul Primiri Urgențe (CPU) din cadrul spitalului din Onești.

Copiii au fost transportați cu ajutorul mai multor ambulanțe SMURD Onești, SMURD Comănești și SAJ (Serviciul de Ambulanță Județean) și imediat au fost preluați de medicii de la CPU Onești.

Unii dintre copii erau speriați, dar cadrele medicale i-au liniștit spunându-le că nu este nimic grav.

La CPU Onești au început să ajungă și părinți și rude de-ale copiilor.

În momentul de față nu se cunoaște dacă este vorba despre o toxiinfecție alimentară sau despre altceva.

Vom reveni cu amănunte.