La acest moment, DRDP Iași este în grafic cu pregătirile pentru asigurarea viabilității drumurilor naționale din administrare pentru perioada sezonului rece. A fost finalizată operațiunea de montare a semnalizării rutiere de iarnă, în vreme ce montarea de plase și panouri parazăpezi este în plină desfășurare, condiționată în principal de eliberarea terenurilor agricole din proximitatea drumurilor naționale.

În bazele de deszăpezire sunt stocate 56.000 de tone de material antiderapant, reprezentând aproximativ 72 % din necesarul estimat (77.000 tone), cu mențiunea că aprovizionarea se face gradual, în funcție de necesități.

Pentru activitatea de deszăpezire, DRDP Iași dispune la acest moment de 130 de utilaje proprii și 138 închiriate de la terți, dotate cu lamă și răspânditor de material antiderapant, dintr-un total de 353 puse la dispoziție, acestea urmând a intra în baze în funcție de solicitări și de condițiile meteo.

În acest sens, facem precizarea că DRDP Iași are încheiate acorduri cadru și contracte anuale pentru deszăpezirea drumurilor naționale de pe întreaga rețea din administrare, excepție făcând Secțiile de Drumuri Naționale Botoșani și Piatra Neamț, unde finalizarea procedurilor de atribuire a contractelor anuale este preconizată în perioada imediat următoare.

DRDP Iași este pregătită să intervină pentru asigurarea circulației pe toate drumurile naționale din Moldova, în acest sens existând posibilitatea redistribuirii utilajelor proprii în cadrul Secțiilor de Drumuri Naționale, în funcție de necesități.

Informații privind starea drumurilor naționale din zona Moldovei:

Dispecerat DRDP Iași – tel. 0232/213168

Dispecerat CNAIR:

021.9360

021.264.33.33

021.264.33.34

TELVERDE – 0800.809.360

dispecerat@andnet.ro (sursa: comunicat DRDP Iași; foto: imagine ilustrativă)