Arhitectul-șef al municipiului Onești, Dan Răzvan Lixandru, consideră oportun să implice și publicația UNU pe Trotuș în scandalul care îi are ca protagoniști pe dumnealui și pe omul de afaceri Laurențiu Neghină.

Mai jos, aveți ultimul text publicat de arhitectul-șef  pe pagina personală de Facebook, asupra căruia nu s-a intervenit editorial.

„Am încercat să răspund unor acuzatii ale omului de afaceri Neghina Laurențiu pe contul de Facebook al publicatiei UNUpeTrotus și această publicație le-a cenzurat astfel încât eu le pot vizualiza dar pentru alti utilizatori raspunsul meu nu este vizibil . Din acest motiv am hotărât sa-l reproduc pe contul meu pentru ca cei interesați sa cunoască punctul meu de vedere.
Esența răspunsului meu către Laurențiu Neghină pentru acuzatiile raspândite de publicațile UNUpeTrotus și Justitiarul de Onești a fost că voi dovedi în cursul săptămânii viitoare, cu fotografii, faptul că acuzele ce mi le aduce domnul Neghina Laurențiu se datorează unor construcții ilegale pe care acesta sau firmele sale le dețin în municipiul Onești și datorită intereselor sale imobiliare incomodate de prevederile legislației de urbanism.
Între construcțiile ilegale enumăr : locuința acestuia de pe Calea Scutarului, magazinul Nevila și Spălătoria auto self-service din zona sensului giratoriu spre Gară ( intersecția bulevardelor Republicii și Mărășești) , Service-ul auto Nevila de pe Calea Adjudului care a fost transformat și extins în cursul anului 2019 și 2020 fiind înlocuit de o Clădire cu o arhitectura incertă de tip kitch și cu funcțiuni la fel de incerte (posibil „Stabor de Lux” sau „Chioșc de om Bogat”) .
Domnul Neghina Laurențiu minte în sesizarea să prin omisiune , „uitând” să precizeze că lucrările pentru care a solicitat autorizație de demolare și construire, în fapt erau parțial executate nelegal și că, în aceste condiții, autorizația solicitată nu mai putea fi emisă. La sensul giratoriu dintre Calea Scutarului și strada Libertății (zona blocului „Evazatul”) cetățenii Oneștiului pot „admira” lucrările neautorizate de demolare și excavare a malului de pământ cu risc de prăbușire, săpături si armaturi fundații, executate nelegal în cursul anului 2019 de firma domnului Neghina Laurențiu . Deranjul domnului Neghină are ca obiect faptul că ulterior construirii Spalatoriei auto de la Gară cu nerespectarea autorizatiei de construire dorește să obtina o a doua autorizatie de spalatorie auto cu nerespectarea prevederilor legale deoarece a inceput aceste lucrări inainte de a solicita măcar autorizația de construire.
. Nu am fost membru sau simpatizant al niciunui partid politic și nu am de gând sa intru în politică dar il informez pe domnul candidat Neghina Laurențiu că în situația in care ajuns primar mă va demite pentru a se răzbuna , va avea surpriza înființarii unui ONG cu profil de Urbanism cu care-l voi obliga să respecte legislatia in construcții.
În orice caz, publicațiile Unupetrotus și Justițiarul de Onesti aveau obligația legală de a-mi solicita un punct de vedere, anterior răspândirii acestor acuzații neprobate, pentru a-mi respecta dreptul la imagine și publicatia UnupeTrotus obligatia de a cenzura limbajul injurios la adresa mea pe contul sau de FacebooK, dar nu au procedat astfel și vor fi trase la răspundere.
Dacă domnul Neghina Laurențiu consideră că respectarea dreptului la imagine, atât în planul vieții private cât și in plan profesional, al arhitectul-șef al municipiului Onești este un PRIVILEGIU și nu un drept constituțional îl informez ca nu mă voi coborî la nivelul sau de „dialog”.”