În ziua când a împlinit 66 ani, Arhiepiscopul Ioachim a anunţat că îşi donează salariul pe luna martie în vederea achiziționării de aparatură medicală  pentru spitalele din județul Bacău. Anunţul a fost făcut după liturghia oficiată duminică în Catedrala Arhiepiscopală din Roman.

Ierarhul i-a îndemnat pe clericii arhiepiscopiei să sprijine financiar demersurile pe care eparhia le face pentru ajutorarea celor afectaţi de pandemie.

Principalele activităţi ale Arhiepiscopiei și ale Protopopiatului Onești:

– Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” a pus la dispoziția autorităţilor serviciul propriu de ambulanță şi cele trei mașini ale diviziei medicale de ingrijire a vârstnicilor pentru urgențele medicale din județul Bacău.

– Protopopiatul Bacău a oferit unicul dispozitiv pentru dezinfectarea mașinilor de ambulanță și MAI din județ.

– Preoții Protoieriei Onești au fost implicați într-un program de voluntariat pentru a sprijini a persoanele vulnerabile din comunitate.                                                                            – Protoieria Onești prin Serviciul de Asistență Socială continuă să susțină cu peste 100 de porții săptămânal oamenii străzii (mulți din aceștia fiind în următoarele zile cazați în adăpostul de la Slobozia de către Direcția de Asistență Socială a Municipiului Onești), bătrânii izolați la domiciliu fără posibilități financiare, familiile încercate și copii dezavantajați care de peste trei ani primesc un prânz cald în cadrul Proiectului Masa Bucuriei.

– Rămânem mereu aproape alături de comunitatea locală prin rugăciune și întrajutorare materială. Această perioadă ne arată cât de fragilă este viaţa omului pe pământ, cât de mare nevoie este de a păstra permanent legătura cu Dumnezeu, Izvorul vieţii pământeşti şi al vieţii veşnice cereşti. De aceea, trebuie să transformăm această perioadă de criză, într-o perioadă de întărire în credinţă şi de sporire a dragostei noastre faţă de Dumnezeu şi faţă de semeni. Suntem aici pentru dumneavoastră – 0754 960 159. Doamne ajută!