.

Un băcăuan infectat cu noul coronavirus, care a solicitat ajutorul Ambulanței pentru a fi preluat de acasă și transportat la spital întrucât nu se simte bine, a fost refuzat pe motiv că nu mai există locuri libere la niciun spital. Cazul a fost făcut public de primarul Bacăului, Cosmin Necula.

“Continuăm să ne confruntăm cu o situație de necrezut!

Tocmai am primit apelul disperat al unui pacient depistat pozitiv cu noul coronavirus. Se află la domiciliu iar starea lui se înrăutățeste de la o oră la alta.

În urma apelului la Ambulanță i s-a comunicat că nu poate fi preluat de acasă pentru că nu mai există loc la spital.

Este un caz despre care am aflat acum, nu vreau să mă gândesc câte alte situații asemănătoare există!

Este de neimaginat cum stăm cu SPITALUL MUNICIPAL ÎNCHIS de două luni! Spital în care se pot salva vieți, dotat cu toate funcționalitățile necesare pentru preluarea cazurilor grave și critice.

Oameni buni, stimați membri ai Guvernului și lideri PNL Bacău, știți foarte bine că spitalul poate fi deschis de îndată, așa cum am arătat încă de săptămâna trecută.

Vă rog nu vă jucați, nu mai vorbim despre o luptă a orgoliilor și despre cine își asumă mai multe merite! Deschideți Spitalul Municipal până nu este prea târziu!”, se arată într-o postare pe Facebook a edilului-șef al Bacăului. (foto: imagine ilustrativă)