Polițiștii de ordine publică au desfășurat la data de 01 august a.c., pe raza de competenţă a Secţiei 7 Poliţie Rurală Brusturoasa, o acțiune pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale din domeniul exploatării, circulaţiei, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos.

Cu această ocazie, poliţiştii au depistat un bărbat de 41 de ani, din comuna Agăş, care ar fi tăiat ilegal din pădurea Primăriei comunei, şase arbori, specia molid.

Materialul lemnos, în valoare de 260 de lei a fost predat în custodia reprezentanţilor primăriei. Bărbatul în cauză a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 4.000 de lei.

Totodată, poliţiştii au depistat un bărbat de 33 de ani, din comuna Ghimeş-Făget care ar fi tăiat ilegal un arbore specia molid. Materialul lemnos în valoare de 640 de lei a fost predat în custodia reprezentanţilor Primăriei Agăş, iar bărbatul în cauză a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 4.000 de lei.

Tot cu ocazia controalelor efectuate, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Brusturoasa împreună cu inginer silvic din cadrul Gărzii Forestiere Bacău au verificat o societate comercială cu punct de lucru în comuna Agăş, ce aparţine unei tinere de 33 de ani din Moineşti.

Aceştia au constatat că nu au fost respectate prevederile legale privind modul de completare şi eliberare a avizelor de însoţire, fapt pentru care administratorul societăţii a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

Sursa: IPJ Bacău