Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, care a rămas în funcție până după 1 decembrie, senatorul Dragoș Benea, președintele CJ Bacău, Sorin Brașoveanu, subprefectul Valentin Ivancea, vicepreședintele CJ Bacău, Silviu Ionel Pravăț, deputații Teodora Șotcan și Neculai Dunava au fost prezenți, astăzi, la Onești, cu ocazia semnării contractului de execuție a lucrărilor de reabilitare a podului peste râul Trotuș, de la ieșirea din oraș spre Bacău/Tg. Ocna, de către primarul Oneștiului, Nicolae Gnatiuc, și reprezentantul firmei câștigătoare a licitației, SC CONFER GROUP SRL.

Practic, conform contractului, constructorul – SC CONFER GROUP SRL Onești – va avea la dispoziție 365 de zile pentru a reabilita podul peste râul Trotuș. Primele două luni vor fi alocate serviciilor de proiectare, iar următoarele 10 strict pentru execuția lucrărilor.

Totuși, în contract se specifică faptul că în situaţia sistării lucrărilor din motive neimputabile părţilor contractante, durata poate fi modificată în mod corespunzător”.

“Acest obiectiv de investiții are o importanță strategică deosebită pentru municipiul Onești, dar și pentru infrastructura rutieră a județului Bacău, fiind un punct principal de acces și de tranzitare a orașului nostru și de interconectare a localităților învecinate”, a spus primarul Oneștiului, Nicolae Gnatiuc.

Cât timp vor fi fi executate lucrările de reabilitare la podul peste râul Trotuș, traficul se va desfășura alternativ, pe un singur sens.

Pe de altă parte, președintele organizației județene a PSD, Dragoș Benea, a reiterat faptul că partidul din care face parte pledează pentru autostrada Iași – Bacău – Brașov, despre care s-a demonstrat, în urma unor studii, că este singura variantă rentabilă de legare a Moldovei de Ardeal.

Tot cu această ocazie, primarul Nicolae Gnatiuc a ținut să remarce ajutorul primit din partea Ministerului Transporturilor, care a asfaltat Calea Adjudului și “ne-a dat astfel posibilitatea să direcționăm fondurile de care dispunea administrația publică locală către alte proiecte de infrastructură, cum ar fi strada Tineretului, pe care am reușit să o asfaltăm integral”.

Cât privește alte străzi din Onești – în principal ieșirile din oraș către comunele Buciumi, Gura Văii, primarul a spus că o decizie se va lua în perioada următoare, după ce se va face și o analiză a costurilor.