În ultima ședință a Consiliului Local Onești, de pe 29 martie, aleșii au aprobat un proiect de hotărâre prin care i se permite societății ALIMON SA subînchirierea unui spațiu comercial situat în Piața Agroalimentară.

SC ALIMON SA ocupă în incita Pieței Agroalimentare Onești un spațiu în suprafață totală de 296,28 metri pătrați (59,40 de metri pătrați pentru comercializare și 236,88 de metri pătrați spațiu de depozitare).

Când a fost semnat contractul de închiriere, în aprilie 2009, a fost stabilită o chirie de 40 de lei/mp/lună pentru spațiul destinat comercializării și 12 lei/mp/lună pentru spațiul de depozitare, cu indexare anuală, în funcție de rata inflației, cuantumul total al chiriei ajungând la 5.218 lei/lună.

SC ALIMON a cerut subînchirierea unei suprafețe de 91 de metri pătrați din cei 236,88 de metri pătrați spațiu de depozitare, susținând că nu mai poate suporta nivelul actual al chiriei, care este mai mare cu aproape 1.300 de lei față de anul 2009. În plus, piața concurențială nu mai este nici ea ca înainte.

Prin adresa nr. 14306/20.03.2017, SC Alimon SA, în calitate de locatar, solicită subînchirierea parţială a unei suprafeţe din spaţiu de depozitare de 91 mp motivat de situaţia economică financiară precară datorată creşterii anuale a chiriei prin indexare, a reducerii volumului de vânzări, a concurenţei lanţurilor de supermarketuri, cauze ce au dus la reducerea drastică a veniturilor. În adresa SC Alimon SA Oneşti se precizează: chiria totală a ajuns în luna ianuarie 2017 la 6.447 lei/lună”, se arată în expunerea de motive la proiectul de hotărâre privind subînchirierea spațiului respectiv.

Alimon Onești (OCL înainte de ’89) a fost până în anii ’90 cea mai mare societate de alimentație publică din oraș, deținând nenumărate spații comerciale.

Și astăzi, societatea Alimon mai deține destule spații comerciale în oraș, unele fiind închiriate altor agenți economici, iar altele aflate în paragină (vezi cazul fostului Restaurant Moldova, de lângă Flanco – detalii AICI).

Consilierii oneșteni au aprobat cererea societății Alimon, în condițiile în care și contractul de închiriere din 2009 permitea acest lucru.

Într-un fost spațiu comercial al ALIMON s-a deschis, înainte de Paște, simigeria&pizzeria Luca, pe bulevardul Oituz.