O femeie de 32 de ani, din Bacău, care este căsătorită cu un bărbat scoțian mai mare cu șase ani decât ea, cei doi având împreună un copil de 6 ani, a fugit în România cu minorul, fapt care l-a enervat la culme pe soțul acesteia. Bărbatul, fost boxer, oferă 20.000 de lire sterline celui care îi aduce înapoi copilul pe care îl are cu soția sa, după ce aceasta s-a întors în țara natală în februarie și refuză să se mai întoarcă în Scoția.

„La data de 02 septembrie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, un bărbat scoțian ar fi postat pe o rețea de socializare, un mesaj prin care ar oferi o sumă de bani pentru recuperarea fiului său minor.

Din primele cercetări efectuate de polițiști s-a stabilit că, o femeie de 32 de ani, din Bacău, este căsătorită cu un cetățean scoțian, însă pe fondul unor neînțelegeri, tânăra  a venit în România împreună cu fiul său minor, în vârstă de 6 ani. Întrucât, aceasta refuză să se întoarcă în Scoția cu fiul lor, bărbatul de 38 de ani, i-ar adresa amenințări.

În urma probelor administrate, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu pentru o durată de 5 zile prin care s-a dispus față de bărbatul de 38 de ani să păstreze o distanță de 50 de metri față de minor și mama acestuia.

Cercetările continuă în acest caz sub aspectul comiterii infracțiunilor de amenințare și instigare publică, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul unității de parchet”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, inspector principal Cătălina Păduraru.

Potrivit presei britanice, citată de observatornews.ro, Craig Windsor, fost boxer la categoria supermijlocie, şi M.P., o româncă de 32 de ani, din Bacău, s-au căsătorit în 2014, în Airdrie, după ce s-au cunoscut la o gală de box. Cei doi au împreună un copil de şase ani pe nume Craig Jr. Totuşi, conform Mirror Online, cei doi au pus capăt relaţiei la sfârşitul anului trecut, iar procesul de divorţ este în curs de desfăşurare.

De teamă că şi-ar putea pierde fiul din cauza influenţei pe care o are Craig, M. a plecat cu Craig Jr. în România la sfârşitul lunii februarie. De atunci, românca i-a spus lui Craig că dacă vrea să-şi mai vadă copilul trebuie să meargă în România.

Extrem de afectat de gestul româncei, scoţianul a precizat că pune la bătaie 20.000 de lire sterline pentru cel care poate să-i aducă juniorul înapoi. „Dacă ai spune că 20 de tipi sunt pe urmele mele şi vor să-mi facă rău, nu m-ar afecta. Însă treaba asta, cu copilul meu, mă face să plâng. Vreau ca Guvernul Marii Britanii să intervină şi să-mi aducă băiatul înapoi„.

Craig Windsor s-a retras din box în 2013, după ce a fost suspendat pentru că a fost prins dopat. Totuşi, cu câţiva ani înainte, Craig a ajuns chiar şi în închisoare, după ce s-a răfuit cu liderul unei grupări rivale. A fugit în Spania, în speranţa că scapă nepedepsit, însă a fost capturat şi a ajuns după gratii.

Craig Windsor este reprezentat în procesul de divorţ pe care îl are cu M.P. de o avocată română din Glasgow, care spune că se lucrează de la distanţă cu autorităţile din România şi că se fac demersurile necesare pentru ca bărbatul să-şi recupereze copilul.

Ca boxer, Craig Windsor a susţinut 11 meciuri la profesionişti, în perioada 2009-2012, având nouă victorii, două victorii obţinute prin knock-out, şi două înfrângeri, o înfrângere suferită prin knock-out. (foto: captură video)