Simona, o româncă în vârstă de 30 de ani, stabilită în Italia, i-a lăsat mască pe polițiștii din Peninsulă cu curajul său, după ce s-a luat la bătaie cu un hoț mascat care venise să jefuiască barul în care lucra tânăra.

Incidentul s-a petrecut în seara zilei de 4 octombrie, într-un bar din localitatea italiană Volta Mantovana, provincia Mantova, și a fost relatat de ziarul local, Gazzetta di Mantova.

Imaginile au fost surprinse de camerele de supraveghere, iar polițiștii au fost surprinși de curajul femeii de 30 de ani.

„Sunt foarte impresionată. Simona lucrează cu mine de vreo patru ani, este o fată de aur și foarte muncitoare. A pus în pericol viața sa pentru a salva niște bani care nu sunt nici măcar ai săi. Îi voi mulțumi mereu. Dar trebuie să fiu complet sinceră și să vă spun că, în final, am și certat-o puțin pentru că nu trebuia să riște atât de tare”, povestește proprietara barului Grifondoro, Luis Poli, pentru sursa citată.

“Din imaginile preluate de la camerele de filmat instalate pentru siguranță în bar se vede cum un bărbat cu vârsta între 25-30 de ani, cu fața acoperită și cu mănuși pe mâini, trage în jos camera de supraveghere externă a barului. Apoi intră și se ascunde sub tejghea, cu intenția de a fura banii din casa de marcat, sau chiar casa de marcat cu totul, profitând de absența momentană a Simonei, care a fost chemată de un client de la jocurile de noroc din bar.

Conaționala noastră între timp se întoarce la tejghea și vede silueta infractorului ascuns sub aceasta, furând banii din casa de marcat. Dintr-o mișcare sare asupra lui și cad amândoi la pământ, apoi el încearcă imediat să fugă, dar Simona îl prinde de un picior, așa cum se poate vedea și în filmarea de mai jos. Infractorul o lovește cu piciorul, reușește să scape de prinsoare femeii românce, apoi fuge din bar, probabil la o mașină care-l aștepta în exterior.

Imediat după fuga infractorului au fost alertați și carabinierii, care au trimis o patrulă la barul Grifondoro și, în scurt timp, au dat startul căutării infractorului, despre care nu se cunoaște naționalitatea sau alte detalii, în afară de faptul că are între 25 și 30 de ani, că este înalt și slab. Din fericire, Simona a suferit doar câteva răni ușoare, dar prin gestul său plin de curaj a reușit să salveze o bună parte din suma de bani din casa de marcat, infractorul reușind să fugă cu numai 300 de euro în final”, scrie observator.tv.