Doi pescari au fost fotografiați într-una din nopțile trecute pe marginea lacului artificial din Parcul Municipal Onești, care până nu demult era populat cu o specie de pești foarte spectaculoși prin colorit – renumiții Koi (sau crapi japonezi).

Internauții care i-au fotografiat pe cei doi bărbați în toiul nopții susțin că aceștia au pescuit în apele lacului, și nu erau acolo doar în trece.

Fotografia nu este foarte explicită din cauza întunericului. Se poate totuși observa că un bărbat ține în mână o undiță, în timp ce amicul său de “braconaj” (am folosit ghilimelele deoarece infracțiunea este doar presupusă, nu dovedită) cară o plasă de pânză în care, cel mai probabil, se află captura.

Cei doi bărbați sunt aproape imposibil să fie identificați, fiind fotografiați din spate.

Mergeți naibii la muncă dacă vă este foame…nu știam unde au dispărut crapii Koi și țestoasele din lac, a comentat pe facebook un oneștean revoltat.

Peștii Koi sunt pești ornamentali și sunt considerați bijuteriile iazurilor și lacurilor artificiale, atrăgând atenția prin coloritul viu.

Peștii Koi au populat și lacul artificial din parcul din Onești în anii trecuți și nimeni nu s-a gândit că o posibilă cauză a dispariției lor ar fi putut fi braconajul.