După fabrica de volane de la Onești, Autoliv România va face o nouă investiție în această regiune, urmând să deschidă un centru de inginerie, care va asigura specialiștii ce vor susține creșterea companiei pe termen lung.

Autoliv dispune în prezent de două asemenea centre, la Timișoara și la Brașov, cel din Moldova urmând a fi deschis la Iași, renumit centru universitar.

“Compania Autoliv urmează trendul ascendent al consolidării operațiunilor de engineering în România, iar noua locație din Iași ne susține creșterea pe termen lung. Iașiul este un oraș ofertant și cu mult potențial pentru IT, în general, și pentru automotive, în special. Știm că vom găsi acolo ingineri bine pregătiți profesional, facultăți de prestigiu, cu palmares foarte bun și autorități locale dornice să dezvolte orașul și favorabile mediului de afaceri”, a declarat Ionel Fierbințeanu (foto), Country Manager Autoliv România.

Compania Autoliv deține fabrici la Onești (cea mai recentă), Brașov, Lugoj, Sfântu Gheorghe și Reșița, având peste 10.000 de angajați în România.