Lucrările la Centura Bacăului, cel mai dinamic mare șantier de infrastructură din țară, se desfășoară în ritm alert, astfel că până la sfârșitul acestui an este foarte posibil ca un tronson să fie deschis oficial circulației rutiere.

Este vorba despre brațul vestic al Centurii Bacăului. Potrivit anunțului făcut de europarlamentarul Dragoș Benea, brațul vestic al șoselei de centură va fi deschis traficului pe 22 decembrie 2019, cu condiția ca graficul lucrărilor să nu fie perturbat de condițiile meteorologice.

Sectorul de drum care ar urma să fie dat în folosință cu două zile înainte de Crăciun va face legătura între DN 2 – E 85 și DN 11, pe direcția Nicolae Bălcescu – Sărata – Nicolae Bălcescu. Sectorul de drum se intersectează cu DN 11 la ieșirea din Bacău spre Onești.

Acest sector de drum, pe care deja se toarnă asfalt, măsoară 7,36 km.

“Odată cu asta (n.r. – deschiderea circulației rutiere pe respectivul sector de drum), se va descongestiona circulația în zona intersecției Chimiei din municipiul Bacău, prin devierea traficului greu către tronsonul de centură amintit”, a menționat Dragoș Benea, care apreciază că traficul de tranzit prin municipiul Bacău va scădea cu peste 30 la sută.