Carom Onești va fi din nou scoasă la vânzare de lichidatorul judiciar al societății Energy Bio Chemicals București, principalul acționar al fostei fabrici de cauciuc sintetic, după ce ATAI Group, care câștigase licitația din primăvară, nu a achitat prețul convenit.

Potrivit anunțului făcut de lichidatorul judiciar, R & I Group SPRL, ATAI Group nu va mai putea participa la licitația din 10 octombrie și nici la viitoarele, dacă nu va apărea un cumpărător.

Carom Onești va fi scoasă mâine la vânzare la prețul de pornire de 4,6 milioane de euro fără TVA.

“În data de 10.10.2019, ora 14:00, la sediul lichidatorului judiciar R & I GROUP SPRL din București, str. Popa Savu nr. 40, et.-ap. CAM. 1, sector 1, va avea loc vânzarea în bloc prin licitație publică a ansamblului funcțional imobiliar ”Platforma Industrială CAROM” (utilizată pentru producția de cauciuc sintetic), situat în Municipiul Onești, str. Industriilor nr. 1, Județul Bacău, aflat în patrimoniul S.C. ENERGY BIO CHEMICALS S.A. – în faliment, compus din următoarele:

 

  • Bunuri imobile: terenuri în suprafață totală de 2.456.654,00 mp și construcțiile de pe acestea.
  • Bunuri mobile, constând în echipamente, instalații, utilaje, mijloace fixe, obiecte de inventar conform detalierii din caietul de sarcini. Aceste bunuri urmează a fi valorificate împreună cu activul imobiliar, prețul acestora fiind inclus în prețul total de pornire al licitației.

Bunurile care fac obiectul acestui anunt se vând doar la pachet, împreună cu toate documentele, autorizările, rețetele de fabricație, proiectul de închidere a batalurilor din Stația de Epurare Jevreni, cărțile tehnice ale EBC și marca ”CAROM”.

Licitația va porni de la prețul 4.563.054,00 EURO, exclusiv TVA (ce reprezintă 50% din prețul de pornire al primei licitații). Cu privire la TVA, se vor aplica prevederile fiscale în vigoare. Dacă nu se obține acest preț și există cel puțin 2 licitatori, bunul va fi vândut, la acest termen, la cel mai mare preț oferit. Vânzarea se va face chiar dacă se prezintă o singură persoană care oferă prețul de pornire al licitației.

Câștigătorii la licitație care au participat individual sau în asociere la licitațiile organízate până la data de 05.06.2019 și nu au plătit prețul de câștigare la licitație nu mai au dreptul de a se înscrie și de a participa la licitația publică din data de 10.10.2019 și la nicio altă licitație organizată în vederea vânzării ansamblului funcțional imobiliar ”Platforma industrială CAROM””, se arată în anunțul lichidatorului.