R&I Group SPRL București, lichidatorul judiciar al SC Energy Bio Chemicals SA, societate aflată în faliment dar care deține patrimoniul CAROM, anunță o nouă licitație pentru vânzarea fostului combinat de cauciuc sintetic din Onești.

Licitația va avea loc pe 31 iulie 2018, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar și va porni de la prețul de 6,84 milioane de euro, fără TVA, cu 25% mai mic decât față de prețul de pornire al licitației anterioare (13 iulie).

“Dacă nu se obține prețul de începere a licitației și există cel puțin 2 licitatori, la același termen, ansamblul funcțional imobiliar <Platforma Industrială CAROM> va fi vândut la cel mai mare preț oferit, dar nu mai puțin de 30% din prețul de pornire al primei licitații. Vânzarea se va face chiar dacă se prezintă o singură persoană care oferă prețul de la care începe licitația”, se arată în anunțul de vânzare publicat pe site-ul lichidatorului judiciar.

La vânzare sunt scoase bunuri mobile și imobile ale CAROM Onești, constând în echipamente, instalații, utilaje, mijloace fixe și mai multe terenuri în suprafață totală de 2,45 milioane de metri pătrați și construcțiile de pe acestea (detalii AICI).

“Cine știe ce interese sunt, nu vedeți că de-atâta timp nu se întâmplă nimic?! Este a nu știu câta oară când aud că e scos CAROM-ul la vânzare și de fiecare dată rezultatul este același, adică zero barat. Nici nu știu dacă mai e ceva de cumpărat, că n-am mai călcat pe-acolo de când am ieșit la pensie. Sunt câțiva ani de atunci, și se tăiaseră deja instalații întregi! Mare păcat, să pui lacătul la singurul combinat de cauciuc sintetic din țară!”, a comentat un fost muncitor la CAROM.