Institutul Naţional de Sănătate Publică a informat marţi că, în perioada 1 ianuarie 2023 – 25 februarie 2024, s-au confirmat 6.589 de cazuri de rujeolă. Numai în ultima săptămână, s-au înregistrat 701 de cazuri noi şi două decese, unul dintre acestea fiind al unei fetițe de 1 ani, din județul Bacău.

Potrivit INSP, unul dintre decese cauzate de rujeolă a fost raportat la un fetiţă în vârstă de 1 an din judeţul Bacău, nevaccinată antirujeolic, internată în Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, unde a avut un contact de salon confirmat cu rujeolă.

Copilul avea ca antecedente personale patologice: transplant hepatic, tratament imunosupresor, coinfecţie cu virus gripal A, subtip H3.

Al doilea deces din ultima săptămână din cauza rujeolei a fost raportat la un băiat în vârstă de 11 luni din judeţul Ilfov, nevaccinat antirujeolic.

Avea ca antecedente personale patologice: hidrocefalie internă cu drenaj ventriculo-peritoneal unişunt.

Potrivit INSP, de la începutul perioadei de raportare, 1 ianuarie 2023, s-au înregistrat opt decese din cauza rujeolei. (sursa: Agerpres; foto: imagine ilustrativă)