Reporterii de la emisiunea de investigaţii “Report”, difuzată luni, 15 aprilie, pe canalul Rai 3, au dezvăluit că o bună parte din uniformele aflate în dotarea Armatei italiene şi Carabinierilor sunt fabricate în România, la Târgu Trotuş (judeţul Bacău) și la Fălticeni, relatează hotnews.ro.

Matteo Salvini (foto dreapta), vicepremier și ministru de interne al Italiei, cunoscut pentru vehemența cu care apără produsele “Made in Italy”, a spus pe marginea acestui subiect că “de vină sunt licitațiile și regulile impus de Uniunea Europeană”.

Jurnaliștii italieni au mers pe firul “afacerii” și au descoperit că un grup restrâns de firme de confecții italiene, cu sediile în regiunile Lombardia și Toscana, participă la licitații publice pe care le câștigă “la mustață”, apoi subcontractează producția unor fabrici de confecții mai mici, din România, care sunt controlate integral chiar de antreprenori italieni.

Potrivit reporterilor italieni, citați de hotnews.ro, companiile din Italia implicate ar înregistra câștiguri cuprinse între 40 și 80 la sută, din această afacere.

Un exemplu: compania “Alfredo Grassi Spa” a câştigat un contract cu Carabinierii, pentru a produce uniforme la preţul de 163 de euro bucata. Potrivit reporterilor italieni, care au discutat cu personalul fabricilor din România, uniformele sunt fabricate la Târgu Trotuş, la preţul total de circa 90 de euro bucata. Firma care le produce este Trotustex, cu sediul la Târgu Trotuş ”, scrie hotnews.ro. (sursa foto și facsimil: hotnews.ro)

Articolul integral AICI