(P)  

Seceta extremă distruge tot mai multe terenuri agricole, iar din estimările Ministerului Agriculturii vom avea recolte la jumătate față de cele de anul trecut. În fața acestei situații, Nicu Șerban, fondatorul Grup Șerban Holding, a decis alocarea a 1,1 milioane euro, bani proveniți din surse proprii și leasing-uri, pentru introducerea irigațiilor pe o suprafață de 600 ha, notează agrointel.ro.

Proiectul de irigații realizat de Grup Șerban Holding este cel mai mare din județul Bacău și a devenit operațional pe 17 aprilie, în Vinerea Mare.

“Pentru sistemul de irigare am ales să lucrăm cu echipa de la EPRS, deoarece ei ne-au oferit o soluție completă și la cheie de irigare, ce a inclus proiectare, execuție, suport tehnic și agronomic, dar și pentru că folosesc echipamente de top, cum ar fi pivoții americani Reinke sau soluțiile Netafim pentru sistemele de irigare prin picurare. Astfel, împreună cu EPRS am realizat un sistem de irigare ce constă în infrastructura secundară și terțiară, 4 pivoți mobili Reinke, dotați cu echipamente de fertilizare și ghidaj prin GPS și un sistem de irigare prin picurare Netafim ce a fost introdus prin îngropare la cultura cartofului în faza de rebilonare.

Sistemul dispune de fertilizare și automatizare, senzori de umiditate și temperatură, precum și de o stație meteo. Am fost operaționali în Vinerea Mare, cu două zile înainte de Paștele Ortodox. E momentul când am reușit să ne asigurăm că apa la presiunea nominală solicitată ajunge până la ultimul pivot, până la ultimul tun din pivot”, a declarat directorul financiar al Grup Șerban Holding Onești, Ovidiu Bucătaru, pentru sursa citată. (foto: agrointel.ro)

Articolul integral AICI