În ultimele 24 ore, peste 100 de pompieri au acționat, la nivel județean, pentru gestionarea unui număr de 25 misiuni. Majoritatea solicitărilor primite de salvatori au fost pentru acordarea primului ajutor calificat (13 intervenții), 11 persoane primind asistență medicală de urgență din partea echipajelor de pompieri – paramedici.

Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de pompieri, în cursul zilei de ieri, amintim:

Misiunea de lichidare a unui incendiu produs la o casă, în localitatea Itești. Ajunse la fața locului, forțele de intervenție au constatat că incendiul se manifesta generalizat, pe o suprafață de aproximativ 100 mp la anexele dintr-o gospodărie și la circa 5 mp din suprafața acoperișului casei de locuit.

Flăcările au fost localizate în scurt timp, fiind astfel limitat pericolul extinderii la vecinătăți.

În urma evenimentului, din fericire, nu s-au înregistrat victime. Cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza jarului sau a scânteilor căzute din sistemul de încălzire.

Salvatorii din cadrul Stației de Pompieri Podu Turcului au intervenit, ieri seară, pentru stingerea unui incendiu produs în incinta unei gospodării, din localitatea Orbeni.

La sosirea la fața locului militarii au constatat că incendiul se manifesta generalizat, la o casa de locuit, pe o suprafață de aproximativ 100 mp.

Incendiul a fost lichidat în limitele găsite.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă un coș de fum deteriorat, a ars o casă de locuit, pe o suprafață de aproximativ 100 mp.

Totodată, este important de menționat faptul că, în primele opt zile ale anului 2020, la nivel județean, echipajele de salvatori au intervenit la 160 situații de urgență, militarii fiind solicitaţi la 25 misiuni de stingere a incendiilor, 105 cazuri acordare asistență medicală de urgență, precum și alte 30 intervenții în sprijinul comunităților.

În continuare, pompierii salvatori băcăuani rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă, iar evenimentele înregistrate la nivel județean vor fi atent monitorizate de Centrul Operațional, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.(sursa: IPJ Bacău)