Poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Moineşti şi Secţiei 7 Poliţie Rurală Brusturoasa au acţionat miercuri, 16 ianuarie a.c., pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, identificării autorilor în dosarele penale cu autori necunoscuţi, combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, prevenirii şi combaterii fenomenului stradal.

S-a acționat cu un număr de 48 de lucrători, din care 44 de poliţişti, fiind instituite un număr de 8 filtre.

Cu ocazia desfăşurării acţiunii, poliţiştii au constatat 4 infracţiuni flagrante, au aplicat 84 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 32134 de lei, din care 55 de contravenţii au fost constatate la regimul rutier, fiind reţinute 2 permise de conducere şi 5 certificate de înmatriculare.

De asemenea au fost confiscaţi 9 mc de material lemnos, o armă tir sportiv, 3 coarne de căprior, un binoclu, o baionetă şi 400 de litri de produs petrolier condensate.

Poliţiştii vor continua organizarea de astfel de acţiuni preventiv- reactive pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Exemplu:

Poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa unui bărbat de 37 de ani, din comuna Asău, ocazie cu care au fost identificate şi ridicate în vederea confiscării, bunuri deţinute fără drept, respectiv,o armă de tir sportiv cu aer comprimat, 7 cutii de alice, un binoclu, 3 coarne de căprior şi o baionetă.

Bărbatul de 37 de ani a refuzat să predea coarnele de căprior gestionarului fondului de vânătoare, fapt pentru care a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal în care efectuează cercetări privind infracţiunile de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată.

 

De asemenea, poliţiştii au identificat un bărbat de 30 de ani, din Moineşti, după ce ar fi sustras cantitatea de 400 litri produs petrolier condensat, dintr-o conductă aparţinând unei societăţi comerciale, cauzând un prejudiciu în valoare de 600 de lei.

În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, iar produsul petrolier a fost predat reprezentanţilor societăţii păgubite.

Sursa: IPJ Bacău