Alina Şerban, meteorologul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, a anunțat că, în următoarele două zile, vremea se va răci în toată ţara, „însă nu putem vorbi despre temperaturi arctice”.

„Vorbim despre alternanţe ale maselor de aer. O masă de aer mai rece în acest weekend, apoi o masă de aer cald va determina din nou temperaturi mai ridicate. În următoarele două zile, valorile vor fi mai scăzute faţă de ce am avut până acum, în mod deosebit în zona Moldovei şi în estul Transilvaniei, unde maximele vor fi negative. Se vor înregistra de la minus 2 grade Celsius în nordul Moldovei până la cel mult 1 grad în sudul acesteia. Un sistem frontal va aduce precipitaţii sâmbătă noapte, pe parcursul zilei de duminică în vest, nord-vest şi centru. Duminică noapte, precipitaţiile se vor extinde şi în celelalte regiuni, sub formă de ninsoare la munte și sub formă de ploaie în sudul și în sud-estul țării”, a declarat Alina Şerban, pentru observator.tv.

În restul teritoriului, spune specialistul, temperaturile vor fi pozitive, spre 3 grade Celsius în regiunile intracarpatice.