După ce ieri s-a raportat cea mai mare creștere a numărului de cazuri de COVID-19 în județul Bacău, de la izbucnirea pandemiei, europarlamentarul Dragoș Benea a solicitat public autorităților responsabile (DSP Bacău și Prefectura Bacău) ca spitalele din Moinești și Comănești să preia și ele cazurile de coronavirus. “Spitalele Bacău, Onești și Buhuși nu pot ține, la nesfârșit, de unele singure, frontul anti-Covid19‼!”, a menționat politicianul.

“Nu vă bateți joc de un județ întreg‼ Deschideți spitalele de la Moinești și Comănești ptr preluarea/tratarea cazurilor de Covid19‼

Astăzi (n.r. – ieri) s-a raportat cea mai mare creștere a numărului de cazuri Covid-19 în județul Bacău, de la începutul pandemiei. Sunt 330 de cazuri, față de 272 ieri. Am depășit jud. Iași unde, la un moment dat, erau trimise cazuri din toată Moldova.

O creștere enormă, de 58 de persoane infectate în jud. Bacău‼

Cer public autorităților PNL (Prefectură & DSP) să deschidă URGENT spitalele din Moinești și Comănești pentru preluarea și îngrijirea cazurilor de infecție cu virusul Covid-19!

Nu vă bateți joc de un județ întreg și nu vă jucați cu sănătatea băcăuanilor‼

Spitalele Bacău, Onești și Buhuși nu pot ține, la nesfârșit, de unele singure, frontul anti-Covid19‼

Treziți-vă măcar în ceasul al 12-lea!!!

Încetați să vă mai protejați primarii scriitori de comunicate și interviuri pentru că sănătatea băcăuanilor, inclusiv a celor de la Moinești – Comănești – Dărmănești, este mai importantă decât politrucii voștri.

Sunt zeci de infectați la Centrul de la Dărmănești, care – pentru că suferă de dizabilități mentale – nu au părăsit niciodată acel centru – deci virusul a fost adus din afară (peste jumătate din angajații centrului sunt din Comănești)!

Știm că în localitățile din nord – vestul județului Bacău sunt cele mai importante focare de infecție, cu cei mai mulți „covizi”, așa că lăsați politica și mizele meschine și deschideți URGENT cele două spitale!

Nu vă jucați cu focul Covid19 pentru că, mai devreme sau mai târziu, vă veți arde‼”, a reacționat Benea, pe pagina personală de Facebook.