La data de 01 ianuarie a.c., o patrulă de poliţie rutieră din Bacău, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, a depistat în flagrant, un conducător auto în vârstă de 38 de ani, din localitate, care conducea un autoturism sub influenţa alcoolului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest Drager, rezultatul fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

 

La aceeaşi dată, poliţişti din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Brusturoasa au depistat în flagrant, un conducător auto în vârstă de 57 de ani, din Ungaria, care conducea pe raza comunei Palanca un autoturism sub influenţa alcoolului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest Drager, rezultatul fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

 

De asemenea, poliţiştii din Comăneşti au depistat în flagrant, un conducător auto în vârstă de 54 de ani, din judeţul Caraş Severin, în timp ce conducea un autoturism sub influenţa alcoolului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest Drager, rezultatul fiind de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii îl cercetează sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

 

Totodată, polițiștii Secţiei 8 Poliţie Rurală Buhoci au depistat în flagrant un bărbat de 44 de ani, din comuna Blăgeşti, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 252, în localitatea Buhoci, sub influenţa alcoolului.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital unde a refuzat recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din verificări a rezultat că bărbatul în cauză nu deţine permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de refuz de recoltare de mostre biologice de sânge şi conducere fără permis.

Sursa: IPJ Bacău