Președintele României, Klaus Iohannis, a acceptat, ieri, demisia ministrului Transporturilor, băcăuanul Lucian Șova, și a ministrului Dezvoltării, Paul Stănescu, decizia șefului statului venind în contextul în care CCR (Curtea Constituțională a României) a hotărât că acesta nu poate bloca o remaniere guvernamentală.

Lucian Șova își dăduse demisia din funcția de ministru al Transporturilor pe 22 noiembrie, dar și-a păstrat portofoliul după ce președintele Klaus Iohannis a refuzat numirea Olguței Vasilescu în locul băcăuanului, poziție pe care șeful statului și-a menținut-o chiar și acum.

Cât timp s-a aflat Lucian Șova în fruntea Ministerului Transporturilor, în județul Bacău au fost asfaltate mai multe multe drumuri naționale și județene, cea mai importantă lucrare fiind executată pe DN 11, unde s-a refăcut în totalitate porțiunea cuprinsă între localitățile Bacău și Onești.

De asemenea, la intervenția primarului Nicolae Gnatiuc pe lângă Lucian Șova, Ministerul Transporturilor a reușit să refacă partea carosabilă pe unul dintre cele mai proaste drumuri din județ, este vorba despre Calea Adjudului din Onești, care nu fusese asfaltat niciodată în ultimii 30 de ani.