Jeremy Clarkson, fostul realizator al emisiunii Top Gear, a testat noua generație Duster pentru publicația britanică Sunday Times, iar concluziile acestuia nu sunt deloc măgulitoare pentru SUV-ul românesc, dimpotrivă.

„Îți asumi că totul a fost făcut din cutii reciclate de CD-uri, într-un atelier murdar din Vietnam, de copii-sclavi”, a scris Clarkson, la începutul recenziei, referire clară la materialele ieftine din interiorul Duster.

Nemulțumirile sale se referă și la cutia de viteze a noului Duster: Am învățat după scurt timp să pornesc într-a doua, să urc până la linia roșie, până sângele îmi țâșnea din urechi, apoi să merg într-a treia, unde serviciul normal revenea. A patra era normală, de asemenea. Dar de aici făcea sens să merg direct într-a șasea, ceea ce înseamnă că a cincea n-avea rost. Nimeni nu va conduce Duster lin. Sau în liniște. Sau cu demnitatea intactă. Și are personalitatea unui felinar de stradă sau a unei mașini de spălat. Dați-mi voie să o spun așa: nimeni nu va da Dusterului său un nume drăguț”.

Nici prețul noului Duster nu este pe placul lui Jeremy Clarkson: “Divaghez și trebuie să ne întoarcem la faptul că acest dureros de lent, dificil de condus și nu special de atractiv vechi Renault într-un costum Ilie Năstase este, de fapt, nu departe de 16.000 de lire. Și asta este ridicol”.

Singurele aprecieri ale lui Clarkson vizavi de noul Duster sunt legate de spațiu: portbagajul mașinii este foare încăpător, iar în habitaclu este loc suficient pentru cinci adulți.